Gua Sha postupak za njegu kože sve je popurniji – a o čemu je riječ?

0
123

Gua Sha tretman za njegu lica nije ništa novo, ali je tek sad dobio svoji “pet minuta slave” u beauty svijetu. Zanima vas o čemu je riječ?

Dokazano opušta kožu lica, smanjuje napetost i utiče na to da lice izgleda zategnutije i mlađe.

Izvorno, Gua Sha je tretman za njegu kože lica koji uključuje struganje kože uz pomoć ravnog komada žada ili ružinog kvarcnog kamena. Potezi prema gore primjenjuju se kako bi se opustili ukočeni mišiči i kako bi se pospješila drenaža lica. Za razliku od tradicionlnog Gua Sha tretmana, savremeni tretman ne ostavlja tragove na licu poput modrica, i možete ga sami odraditi kod kuće.

Prednosti

Gua Sha tretman utiče na cirkulaciju limfne tečnosti ispod kože i efikasno razbija napetost u mišićima. Ovo dovodi do poboljšanja protoka krvi i manju otečenost na licu. Prema tvrdnjama stručnjaka za estetiku lica uspješan je u borbi s prijevremenim starenjem kože, sprečava pojavu dubokih bora, tamnih krugova oko očiju, nadutog, pregibnog i tmurnog izgleda lica. Osim toga ovaj fantastični tretman na vrlo prirodan način uklanja svu nečistoću i suvišna ulja koja su se nataložila na licu.

Kako se koristi Gua Sha alat?

Trebalo bi da započnete na vratu i da nastavite put do čela. Na ovaj način jasno ćete nacrtati put tečnostima ispod kože vašeg lica. Preporučljivo je da pilikom korišćenja Gua Sha alata koristite i ulje na masažu lica. Koristite poteze prema gore na dijelovima vrata, bradi i regiji oko usta. Preko obraza pređite potezima u stranu ka sljepoočnicama. Dio ispod očiju lagano prisitkajte, bez struganja, a preko obrva i čela do temena glave napravite oštar potez.

Kako izabrati odgovarajući alat?

Za početak se preporučuje da koristite Gua Sha alat u obliku suze (kapi). Ona je laka za hvatanje i ima veliku površinu koja vam je potrebna za prelaženje preko obraza i vrata.

Koliko često se koristi?

Navidljiviji rezultati su prisutni ako ovu alatku koristite svakodnevno. Međutim dok vam to ne postane rutina, stručnjaci za estetiku savjetuju da je i do tri puta sedmično sasvim dovoljno. Jutarnji tretman je idealno rješenje za otklanjanje nadutosti, dok se večernje varijante odnose na opuštanje mišića.

Izvor: Pure Wow Foto: Guliver/Getty Images